MOODBOARD – Формообразуване през призмата на колажа

Муудбордът, или иначе казано творческо табло с идеи, е задължителна стъпка в дизайна.
Този материал представлява съвкупност от цветове, форми, предмети, материали, текстури и т.н….всичко, което ни вдъхновява и ще ни помогне по-лесно да визуализираме идеята си.

Често, когато сме изправени пред предизвикателството да изградим нова идентичност на даден бранд, нашият екип стартира именно с тази стъпка и силно я препоръчва на всички, които се заемат с подобна задача.
Правилно изграденото табло би могло да се превърне в изключително полезен инструмент, който не само пълноценно да отразява желаната концепция, но и да помогне за ефетивната ѝ реализация.

Ето и няколко стъпки, които можете да последвате, при разработването на вашето табло:

•Изберете си стил или комбинация от такива – това е основополагащо и определящо за последващата ви работа.

•Изберете си усещане – то ще ви отведен към избор на правилните цветове.

•Излезте от рамките на дигиталното пространство – вдъхновете се от природата и заобикалящата ви среда, сигурни сме, че можете да откриете невероятни комбинации.

•Използвайте снимки, цитати – с тях ще оформите цялостното усещане и посланието, което искате да предадете.

•Не се фокусирайте върху малките детайли – тях ги оставете за накрая, развихрете въображението си и отдайте вниманието си на голямата картина.

•Забавлявайте се, докато творите – позитивизмът винаги влияе градивно на работния процес и това е най-сигурният начин, при който ще останете мотивирани.

Виж повече...

Asset 7